12 Nisan 2013 Cuma

Evde Hindistan Cevizi Sütü&Şurubu Yapımı

Bugün sizi Tayland'ın en meşhur içeçeklerinden biri olan hindistan cevizi sütüyle tanıştıracağım :)
Soğuk içeçeklerin içinde çok güzel oluyor ,acayip bir şekilde insanın içini ferahlatıyor. Ayrıca şurup haline getirerek kahvelerinize ve kokteylerinize lezzet katabilirsiniz.


Adım 1 : Hindistan cevizini marketten alıyoruz sonra altındaki 3 tane oyuktan delik açarak içindeki suyu boşaltıyoruz.

evde hindistan cevizi sütü

Adım 2:Hindistan cevizini kırdıktan sonra üstte kalan kabuğunu salatalık soyacağı ile temizliyoruz

evde hindistan cevizi sütü

Adım 3: Rendeliyoruz

evde hindistan cevizi sütü



 Adım 4: Rendelediğimiz hindistan cevizini 1 bardağına 3 bardak kaynar su gelecek şekilde ayarlayıp blendera atıyoruz. 3 - 4 dakika blenderda çektikten sonra bir tülbent yardımı ile suyunu süzüyoruz.
Vee Hazır :)
Ayrıca suyun dışında kalan hindistan cevizini kuruttuktan sonra un haline gelecek şekilde çekerek beyaz un yerine kullanabilirsiniz.

Not : Sütü elde ettikten sonra hemen buzdolabına koyun.Dolapta bekledikçe 2 katman halini alıyor;üstteki krema yabancı ülkelerde satılan hindistan cevizi kreması oluyor.İsterseniz  kremayı alarak süt kreması yerine her çeşit yemekte veya tatlılarda kullanabilirsiniz. İçmeden önce bolca çalkalayın ki iki katman birbirine karışsın.
Not 2: Daha önce tarifini verdiğim hindistan cevizi sütlü milkshake tarifimde kullanılan süt bu şekilde hazırlanmıştır.

Hindistan Cevizi Şurubu : Elde ettiğimiz hindistan cevizi sütüne dilediğiniz miktarda şeker yada bal ekleyerek kaynatın.Ardından buzdolabına koyun soğuduktan sonra kahvelenrinizde, kokteylerinizde kullanabileceğiniz  doğal tatlandırıcınız hazır olmuş olacak:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...