14 Nisan 2013 Pazar

Düşük Kalorili Elma Tatlısı

            Yine diyet bozdurmayan bir tatlı tarifi ile karşınızdayım :) Bildiğiniz gibi yaz geldi herkes diyetlere başladı peki diyetteyken canımız tatlı çektiğinde ne yapacağız? Sütlü tatlılar yemekten sıkıldıysak ne ile krizimizi atlatacağız? İşte bu noktada imdadımıza elma tatlısı yetişiyor :) Şekersiz , karbonhidratı düşük, elma tatlısı...

Düşük Kalorili Elma Tatlısı

2 kişilik elma tatlısı için malzemeler:

1,5 orta boy elma
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
7 8 adet kıyılmış badem
Tarçın
Bal
1 tatlı kaşığı tereyağ




             Elmaları kabuğu ile birlikte rendeleyip suyunu sıkıp döküyoruz.Fırın tepsinin altına alüminyum folyoyu seriyoruz. İçine suyunu sıktığımız elma rendesinin yarısını yayarak koyuyoruz. Ardından üzerine fıstık ezmesini sürüyoruz.Kıyılmış bademin yarısını ekliyoruz.İsteğe göre tarçın ekleyebilirsiniz.Elmanın diğer yarısıyla da üstünü kapatıyoruz.Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde olduğu gibi bırakıyoruz. Alüminyum folyo ile üstünü hava almayacak şekilde (bohça gibi) kapatıyoruz.200 derecede 15-20 dakika fırına gönderiyoruz.

           Piştikten sonra alüminyum folyodan çıkartıp servis tabağına alıyoruz.Buzdolabında soğutup üzerine badem, tarçın , bal ekliyoruz. Afiyet olsun :))

daha fazlası için -----> www.sporcu.biz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...