Malzemeler
- 3 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sirke
- 3/4 çorba kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı(oda ısısında)
- 1 paket
vanilya - 1.25 su bardağı badem unu
Yumurtaların beyazını ayırıyoruz bir kaba sarısını bir kaba beyazını döküyoruz. Beyazları köpük haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.Köpük haline geldikten sonra sirkeyi ilave edip karıştırıyoruz. Diğer kaptaki yumurta sarısının içine tereyağı, vanilya, kabartma tozunu ve balı ekleyip mikserle çırpıyoruz.Çırptıktan sonra limon suyunu
ekleyip karıştırıyoruz. İki karışımı bir kapta birleştirip tekrar karıştırıyoruz.Karıştıktan sonra badem ununu ilave edip tekrar çırptıktan sonra kabımıza alıyoruz. 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Koyduğumuz kap 16 cm çap civarı olursa kek daha güzel pişiyor.Yağlı kağıdı veya kapları yağlamayı unutmayın.Soğumadan kesinlikle kesmeyin.Arasına çilek,badem koyabilirsiniz.2. fotoğraftaki gibi küçük küçük yapmak isterseniz; 220 derecede 20 dakika ve kabartma tozunu biraz azaltarak pişirebilirsiniz.
ekleyip karıştırıyoruz. İki karışımı bir kapta birleştirip tekrar karıştırıyoruz.Karıştıktan sonra badem ununu ilave edip tekrar çırptıktan sonra kabımıza alıyoruz. 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Koyduğumuz kap 16 cm çap civarı olursa kek daha güzel pişiyor.Yağlı kağıdı veya kapları yağlamayı unutmayın.Soğumadan kesinlikle kesmeyin.Arasına çilek,badem koyabilirsiniz.2. fotoğraftaki gibi küçük küçük yapmak isterseniz; 220 derecede 20 dakika ve kabartma tozunu biraz azaltarak pişirebilirsiniz.
bloğunuzun ismi beni cezbetti :) kek de üzerine tüy dikti :) harika..
YanıtlaSil